Op deze pagina post ik geregeld nieuwe recepten, tips en nog zo veel meer. Ik ben er mij namelijk van bewust dat een goede coaching heel belangrijk is om de theoretische richtlijnen in de praktijk om te zetten. Laat je inspireren en veel kook- en bakplezier.


Zalmschotel met spinazie en bloemkool

12/12/2019

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 200 g gerookte zalm
  • 125 g ricotta
  • 50 g geraspte kaas
  • ½ bloemkool
  • 500 g verse spinazie
  • ½ ui
  • 1 teentje look
  • 75 ml melk
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • Peper, zout en nootmuskaat 

 

Bereidingswijze:

Spoel de verse spinazie. Laat goed uitlekken. Maak de bloemkool schoon en kook ze gaar. Verwarm de oven voor op 180°C.

Versnipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Verhit 1 el olie in een pot en stoof hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de spinazie toe. Roer af en toe. Zit er veel vocht in de kookpot en wil je te veel vocht in je schotel vermijden, dan kan je de spinazie in een zeef of een vergiet met kleine gaatjes doen en het vocht er met een vork uitduwen.

Meng de ricotta onder de spinazie.

Giet de bloemkool af en voeg de melk toe. Prak de bloemkool met een aardappelstamper en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Neem een ovenschotel en bouw laagjes: op de bodem eerst een laag spinazie, dan een laag gerookte zalm, hierop een laag bloemkool en herhaal dit. Werk af met de geraspte kaas en pijnboompitten.

Plaats de schotel voor circa 30 minuten in de oven. Zet op het einde eventueel de grill aan voor een krokant korstje.


Pakketjes van savooikool, bacon en gehakt in tomatensaus

14/11/2019

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g mager rundsgehakt
  • 12 sneetjes bacon
  • ½ savooikool
  • 1 ei
  • 2 wortelen
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 500 ml (1 brik) tomatenpassata
  • 400 g (1 blik) tomatenstukjes
  • Handje geraspte Emmentaler (light)
  • 1 el olijfolie
  • Peper, gedroogde tijm en rozemarijn, paprikapoeder

Bereidingswijze:

Haal de (binnenste) bladeren van de kool en spoel ze grondig.
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de koolbladeren beetgaar (in 10 à 15 minuten). Giet af en laat de bladeren drogen op een propere keukenhanddoek of keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snipper de ui fijn en pers de look. Schil de wortelen en snij in fijne stukjes. Snij ook de paprika fijn. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en look aan. Voeg nadien de wortel- en paprikastukjes toe. Stoof tot beetgaar. Roer af en toe tegen aanbakken. Haal van het vuur.

Zet een kookpot op het vuur. Doe er de tomatenstukjes- en passata in en voeg de helft van de aangestoofde groentemengeling toe. Verwarm even en roer regelmatig door.

Meng het gehakt met het ei en kruid met peper, tijm, rozemarijn en paprikapoeder (en eventueel andere kruiden naar eigen smaak). Meng de andere helft van de groenten onder het gehaktmengsel. Vorm er 12 afgeplatte balletjes van en wikkel er een sneetje bacon rond. Rol op in de koolbladeren om er pakketjes van te maken.

Neem een ovenschaal. Schep onderin een dun laagje van de tomatensaus. Schik er de koolpakketjes op. Overgiet met de rest van de saus. Werk af met de geraspte kaas.
Zet de schaal 35 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer onmiddellijk, indien gewenst met rijst, quinoa, oven gegaarde krieltjes,…


Spaghettipompoen met spinazie, champignons, erwtjes en een lichte kaasvulling

08/11/2019

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kleine spaghettipompoenen
  • 200 g verse spinazie
  • 250 g champignons
  • Handje erwten (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml light room
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 2 el platte kaas
  • 2 el olijfolie
  • Snuifje peper en zout 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 185°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de spaghettipompoenen overlangs in 2 en leg de helften met de schil naar boven op de bakplaat. Zet in de oven en laat garen gedurende 40 minuten.

Maak intussen de vulling. Spoel de spinazie en kuis de champignons. Snij de champignons in vieren. Haal de erwten uit de diepvries. Pel en plet de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie en bak hierin de knoflook en de spinazie. Giet in een vergiet en laat uitlekken. Verhit opnieuw 1 el olie in dezelfde pan en bak de champignons aan. Voeg op het einde de erwtjes toe.

Meng de room, mozzarella, platte kaas en de groenten en kruid met peper en zout.

Haal de spaghettipompoenen uit de oven. Schraap de binnenkant los met een vork en meng onder de kaasvulling. Kruid de pompoen binnenin met peper en giet de vulling erin. Zet opnieuw in de oven tot de bovenkant gegratineerd is. Serveer onmiddellijk.

 
 

Gehaktballetjes met prei in curry-kokossaus
30/10/2019

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g kippengehakt
  • 150 g rundsgehakt
  • 2 el currypasta (naar keuze, ik gebruikte rode currypasta)
  • 200 ml kokosmelk (tip: Alpro Soya® kokosnoot cuisine, slecht 9 % vet)
  • 2 preistengels (grote)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout 

Bereidingswijze:

Kruid het gehakt met peper en zout, draai er gehaktballetjes van en bak ze bruin in olijfolie. Snij intussen de prei in ringetjes en hou wat groen van de prei opzij voor de afwerking.
Haal de gehaktballetjes uit de pan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, wel gebruind.
Doe de prei in de pan, giet er een scheutje water bij en leg het deksel erop. Stoof een zestal minuten tot de prei gaar is.
Giet de kokosmelk erbij, roer er 2 eetlepels currypasta door, kruid met peper en voeg de gehaktballetjes toe. Laat nog even doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Serveer in een diep bord en werk af met wat fijngesnipperd groen van de prei.

Tip: indien je niet zo houd van kokosroom kan je deze gerust vervangen door gewone (light) room.


Knolselderpuree met champignons, tomaat en spiegelei

02/10/2019

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 150 g aardappelen (optioneel, de puree kan ook zonder bereid worden)
  • 350 g knolselder zonder schil (vers of diepvries)
  • 200 g bos champignons
  • 10-tal kerstomaatjes
  • peterselie, fijngehakt (vers) of gedroogd
  • 1 teentje look
  • 1 lente ui
  • 4 el olijfolie
  • 2 el geraspte Emmentaler
  • peper en zout
 

Bereidingswijze:

Schil de knolselder en aardappelen en snij in blokjes. Breng water aan de kook en kook de knolselder en aardappelen gaar. Giet af en zet nog even op het vuur om het overtollige vocht te laten verdampen. Kruid met peper en zout en mix/stamp tot je puree verkrijgt. Voeg eventueel een scheutje melk toe voor een extra smeuïge puree.

Snij de lente ui in fijne ringen en meng onder de puree. Hou warm.

Pers de look. Snij de kerstomaten doormidden. Kuis de champignons.

Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de champignons samen met de look. Voeg de laatste minuut de in 2 gesneden kerstomaatjes toe. Haal de pan van het vuur.

Verhit opnieuw 2 el olie in een andere pan en bak 4 spiegeleitjes. Kruid met peper en zout.

Schep een portie puree op een bord, leg daarbovenop 2 spiegeleieren en verdeel de resterende groenten daarover. Werk af met de peterselie en de geraspte kaas.


Bretoense pannenkoek met bacon en ei
04/09/2019

Ingrediënten voor 2 pannenkoeken/personen:

  • 50 g boekweitmeel of half volkoren tarwemeel
  • 1/2 ei
  • snuifje zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 el vloeibare bak- en braadmargarine
Voor de vulling:

  • 2 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 40 g gemalen gruyère kaas
  • peper 

 

Bereidingswijze:

Meng het meel met het ei, het zout en de melk tot een glad beslag (met een klopper/mixer).

Smelt 1 el margarine in een koekenpan en bak 2 afzonderlijke spiegeleieren. Haal uit de pan en leg op een bord.

Smelt opnieuw 1 el margarine in dezelfde koekenpan en bak hierin een flensje van de helft van het beslag. Bak eerst 1 kant bruin en draai de pannenkoek vervolgens om. Herhaal met de rest van het beslag voor de 2de pannenkoek.

Leg één flensje terug in de pan (op een laag vuur), leg er in het midden 2 plakjes bacon en een spiegeleitje op. Strooi de helft van de gruyère over het ei en kruid met peper. Vouw de randen van het flensje naar binnen, maar laat het ei zichtbaar. Herhaal dit voor de 2de pannenkoek. Serveer onmiddellijk, samen met een rauwkostslaatje.


Zomerse salades
12/08/2019

Tijdens de zomermaanden maak ik graag maaltijdsalades klaar. Deze zijn zo verfrissend, vullend en lekker op een warme dag. Bovendien bestaan er eindeloos veel variaties op, hieronder een selectie van enkele die mij heel erg gesmaakt hebben. Als basisingrediënten/groenten gebruik ik vaak sla (rucola, bladsla, veldsla,..), tomaat, paprika, wortel, radijs, komkommer, ... Yoghurtdressing past bij zo goed als elke salade. Maar ook olijfolie, (balsamico) azijn of andere dressings kunnen gebruikt worden. 

Salade Berloumi

(Berloumi grillkaas, broccoli,..)


Salade Niçoise

(tonijn uit blik, ansjovis filets, olijven, ...)

Salade tomaat-garnaal

(garnalen, frambozen, ...)


Tortizza

08/07/2019

Ingrediënten voor 1 gezonde pizza:

  • 1 grote meergranen wrap/tortilla
  • 3 el tomatensaus (uit blik)
  • 4 sneetjes magere bacon
  • 1/3 rode paprika
  • 100 g champignons
  • 2 el maïs (uit blik)
  • 1/2 bol mozzarella
  • handje verse rucola
  • peper, oregano, tijm, rozemarijn, ...

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Scheur de mozzarella in stukken.

Bestrijk de wrap met de tomatensaus (leg geen te dikke laag, anders krijg je de pizza moeilijk krokant gebakken). Verdeel de bacon en de groenten over de tomatensaus. Werk af met de mozzarella en kruid naar smaak met peper, oregano, …. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met de rucola. Serveer eventueel samen met nog een klein rauwkostslaatje.

 

Bananenmuffins

12/06/2019

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 190 g (half volkoren) tarwemeel
  • 2 grote of 3 kleine rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 30 g vloeibare bak -en braadmargarine
  • 150 ml sojamelk natuur of halfvolle melk
  • 2 kl bakpoeder
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 50 g fondant chocoladedruppels
  • 30 g fijngehakte noten (hazelnoot, walnoot, …)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinblik in.

Meng het meel met het bakpoeder, de kaneel, de chocolade en de fijngehakte noten.

Plet de bananen met een vork. Roer los samen met de eieren. 

Roer de margarine en melk onder dit beslag. Voeg dit nu toe aan de kom met droge ingrediënten en lepel alles goed onder elkaar.

Vul de muffinvormpjes en plaats 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Slaatje met scampi en gerookte zalm

15/05/2019

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 8 grote scampi’s
  • 100 g gerookte zalm
  • Handje blauwe bessen
  • 10-tal partjes zongedroogde tomaten
  • Rauwkost naar keuze: sla, tomaat, paprika, wortel, …
  • 4 à 6 el yoghurtdressing
  • 1 el vloeibare bak- en braadmargarine
  • Paprika- en currypoeder 

Bereidingswijze:

Kruid de scampi’s met paprika- en currypoeder. Verwarm de margarine in een braadpan en bak de scampi’s kort aan langs beide zijden.

Verdeel de rauwkost over 2 borden en strooi de blauwe bessen erover.

Snij de zalm in snippers en verdeel over de 2 borden, voeg als laatste ook de scampi’s en zongedroogde tomaten toe en besprenkel met de dressing. 

Serveer onmiddellijk.

 

Heilbot in papillot met ovenaardappelen

06/05/2019

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 heilbotfilets (+ 175 g per stuk)
  • 300 g aardappelen
  • 1 tomaat
  • 2 wortels
  • 1 stengel prei
  • 1 rode paprika
  • ½ ui
  • 1 teen look
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout, tijm, laurier, … 

Bereidingswijze:

Neem 2 vellen aluminiumfolie. Leg er een stuk heilbot op. Kruid met peper en zout.

Schil de wortelen, was de tomaat, de paprika en de prei. Snij de wortel en paprika in kleine blokjes, de tomaat in schijfjes en de prei in ringen. Snipper de ui fijn. Pers het teentje look.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 1 el olijfolie in een stoofpot, en bak de ui glazig, voeg de look en de wortelblokjes toe. Laat een paar minuten stoven en voeg nadien de prei en paprika toe. Kruid met peper en gedroogde tijm.

Kuis ondertussen de aardappelen (laat ze in de schil) en snij eventueel in stukken (of laat ze in hun geheel als het al kleine aardappelen zijn). Leg de aardappelen in een ovenschaal. Kruid met zout en gedroogde tijm en sprenkel er 1 el olijfolie over.

Neem de groentemengeling van het vuur en verdeel over de vispakketjes. Schik er nadien de schijfjes tomaat op en leg er een blaadje laurier bij. Vouw de aluminimumfolies goed toe (zodat er geen lucht meer aan kan)

Plaats de vispapillotten en aardappelen samen in de oven gedurende 45 minuten. Prik af en toe in de aardappelen om de gaarheid te controleren en haal ze er eventueel al vroeger (of later) uit (afhankelijk van de grootte van de stukken). Serveer een vispapillot per persoon samen met enkele aardappelen.


Runderreepjes Stroganoff met rijst

17/04/2019

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 à 300 g rundersteak
  • 80 g bruine rijst (ongekookt)
  • ½ sjalot
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 250 g champignons
  • 250 ml light room (max. 10% vet)          
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout, paprika- en currypoeder

Bereidingswijze:

Breng water aan de kook en bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de sjalot fijn. Kuis de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij in fijne reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de rundersteak in reepjes en kruid met peper en zout. 

Verhit de olie in diepe pan/wokpan en roerbak de reepjes rundersteak 2 minuten op hevig vuur. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg nu de sjalot, paprika en champignons toe en roerbak op een matig vuur. Kruid met paprika- en currypoeder. 

Voeg de room toe en roer goed door elkaar. Voeg nu de runderreepjes en de rijst toe en laat nog 1 minuut doorwarmen. Serveer onmiddellijk.

 
 

Currystoofpotje met kip, spinazie en boerenkool

26/03/2019

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g kipfilet
  • 200 g verse spinazie
  • 150 g boerenkool
  • 1 zoete puntpaprika
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 el currypasta
  • 2 el yoghurt
  • 150 ml kokosmelk (max. 10% vet)
  • Sap van ½ limoen
  • 1 kl kurkuma-, curry- en komijnpoeder
  • Snuifje zout en peper
 
 

Bereidingswijze: 

Snij de kip in stukken.

Meng de yoghurt met de currypasta, kurkuma, peper, zout en het limoensap. Voeg de kip hieraan toe en laat minstens 30 minuten marineren.

Snij de rode ui, puntpaprika en knoflook in stukjes. Snij de harde nerven uit de boerenkool en snij de kool fijn. Was de spinazie.

Schep de kip uit de yoghurt en bak kort aan in een diepe pan/wok met 1 el olijfolie en de ui. Haal de kip uit de pan en stoof de boerenkool een 5-tal minuten aan, voeg nadien de puntpaprika en de knoflook toe en laat even meestoven. Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en de kip toe en meng. Rasp de gember boven de pan en kruid af met curry- en komijnpoeder.

Laat 20 minuten sudderen zonder deksel, zodat de saus wat indikt en de kip verder gaart. Voeg de laatste 10 minuten de spinazie toe.

Tip: de dag nadien is dit stoofpotje zelfs nog smaakvoller, dan hebben alle smaken zich goed kunnen vermengen. Maak dus gerust een extra portie klaar (of vries in).

Kan gecombineerd worden met bruine rijst, volkoren pasta, bruin brood, … indien gewenst.


Frittata met feta en wintergroenten

07/02/2019

Ingrediënten voor 1 grote frittata (5 personen):

  • 10 eieren
  • 150 g feta kaas
  • 4 aardappelen t.g.v. een kippenei
  • 300 g verse spinazie
  • 400 g verse boerenkool
  • enkel handjes rucola
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Breng een pot met water aan de kook en doe er een snuifje zout in.

Schil de aardappelen en snij ze in dobbelstenen. Voeg de aardappelblokjes toe aan het kokend water tot ze beetgaar zijn (laat ze niet te lang koken, want straks garen ze verder in de oven). Giet de aardappelblokjes af en hou ze opzij.

Snij harde nerven/stelen van de boerenkool. Spoel de spinazie en de boerenkool. Pel de ui en snij fijn. Pel en plet de look.

Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de ui en look. Roer af en toe. Voeg de boerenkool toe en nadien de spinazie en als laatste de aardappelblokjes. Kruid met peper.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in.

Breek de eieren in een kom, klop ze los en kruid met peper en zout.

Schep vervolgens de groentemengeling in de bakvorm. Schenk de eieren daarover.

Verbrokkel de feta en verdeel deze over de frittata.

Plaats de frittata circa 35 minuten in de oven, draai de laatste 5 minuten de grillstand aan.

Snij de frittata in spiesjes, werk af met rucola, en serveer onmiddellijk.

Tip: voorzie een kom verse soep of rauwkostslaatje om bij de frittata te serveren. Een overschotje van de frittata kan nog enkele dagen bewaard worden in de frigo of eventueel als lunch de volgende dag gegeten worden.

 
 
 

Bloemkoolcurry met couscous
23/01/2019

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g kipfilet
  • 70 g couscous, droog gewogen
  • ½ bloemkool
  • ½ rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 kleine wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 cm verse gember
  • Sap van ¼ limoen
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el yoghurt
  • 2 el sesamolie
  • 2 kl currypasta
  • Currypoeder, paprikapoeder en peper

Bereidingswijze:

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook beetgaar. Snij ondertussen de tomaat en paprika in blokjes. Schil (met een dunschiller) fijne slierten van  de wortel.

Snij de kip in fijne reepjes en kruid met curry- en paprikapoeder en peper.

Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

Zet een wokpan op het vuur en verwarm de olie.

Snij de ajuin in ringen en pers het teentje look. Voeg toe aan de wokpan en laat enkele minuutjes stoven. Voeg nu de kippenreepjes toe. Wanneer deze goudbruin gebakken zijn voeg je stap voor stap paprika, tomaat, wortel en bloemkool toe. Laat stoven tot alle groenten beetgaar zijn.

Voeg de kokosmelk, yoghurt en currypasta toe en roer goed door. Rasp de gember boven de wokpan en pers de limoen erboven uit.

Meng tot slot de gare couscous onder de curry en serveer onmiddellijk. Werk eventueel af met verse peterselie of koriander.


Veggie opgevulde aubergines

03/12/2018

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 2 grote aubergines
  • 3 eieren
  • 400 g tomatenstukjes (uit blik)
  • ½ courgette
  • 75 g geitenkaas (verse)
  • 75 g Parmezaan
  • Olijfolie
  • 1 handje verse peterselie en basilicum (fijngesnipperd)
  • Peper, zout en Italiaanse kruidenmix (tijm, oregano, rozemarijn, …)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees ruitvormig in tot op 1 cm van de schil. Stoof ze zachtjes in wat olijfolie op de snijkant tot het vruchtvlees gaar is. Laat afkoelen op keukenpapier.

Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en vermeng met de eieren, (de fijngesneden of gemalen) kaas, peterselie en basilicum. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden naar keuze. Vul de aubergines ermee.

Snij de courgette in kleine blokjes. Meng onder de tomatenstukjes en bedek er de bodem van een ovenschotel mee. Schik de aubergines bovenop de tomaten-courgettesaus en plaats 45 minuten in de oven tot er een mooi korstje op is. Prik nadien eens in de aubergines om de gaarheid te controleren en laat eventueel nog iets langer in de oven (op lagere temperatuur).


Gevulde appel uit de oven
17/10/2018

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1 appel
  • 150 g rood diepvriesfruit (frambozen, kersen, bessen,..)
  • 100 g magere kwark of platte kaas
  • 2 kl agavesiroop
  • 2 el amandelschilfers
  • Kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Verwijder het klokhuis uit de appel met een appelboor. Schil de appel en snij doormidden. Bestrooi met kaneel (naar smaak). 

Leg de appels in een ovenschaaltje en schik er het diepvriesfruit in en rond.

Plaats circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de amandelschilfers over een ovenvast schaaltje en plaats deze de laatste 5 minuten bij in de oven, zo krijgen ze een lekkere geroosterde smaak.

Laat even afkoelen en verdeel dan de platte kaas over de 2 appels. Werk af met agavesiroop en de geroosterde amandelschilfers.

Tip: deze portie is ideaal als tussendoortje. Voeg muesli, granola, een sneetje brood toe om er een volwaardig ontbijt van te maken. 

 

Linzenballetjes in kokos-tomatensaus met courgetti en champignons

13/09/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de balletjes:

  • 200 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 50 g (gepelde) hazelnoten
  • 1 ei
  • 2 tl rode pesto
  • 1 handje peterselie, fijngesnipperd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen look, geperst
  • 1 el sesamolie
  • Zout
  • Chilipoeder en komijnpoeder, kurkuma en ras el hanout
 
 

Voor de saus:

  • 2 kleine courgettes
  • 250 g champignons
  • 10-tal kerstomaten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 ml tomaten passata
  • 100 ml kokosmelk (uit blik) < 10% vet
  • ½ tl chili- en komijnpoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • Peper van de molen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kokosrasp

Bereidingswijze:

Start met het maken van de linzenballetjes. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de linzen uitlekken.

Verhit een scheutje sesamolie in een koekenpan en stoof de ui en knoflook aan. Doe de noten in een blender en pulseer tot ze grof gehakt zijn (kan ook met de hand).

Meng de linzen met de noten, ei, knoflook-ui mengsel, pesto en peterselie. Meng met een vork tot een stevige massa (plet een beetje). Kruid af naar eigen smaak.

Spreid een bakpapier uit op een bakplaat. Rol balletje t.g.v. een pingpongbal van het linzen mengsel. Verdeel over de bakplaat en zet 15 minuten in de oven, draai om en laat nog 5 minuten verder bakken.

Begin ondertussen aan de saus. Stoof de ui en knoflook aan in een sauspan. Doet de passata erbij en laat een 5-tal minuten zachtjes pruttelen. Giet nadien de kokosmelk erbij en laat nog even doorwarmen. Breng op smaak met chili- en komijnpoeder en cayennepeper. Ook andere kruiden zoals tijm, oregano, … mogen gebruikt worden.

Kuis de champignons en bak ze aan in een koekenpan. Voeg nadien toe aan de saus.

Gebruik een spiraalsnijder om de courgette tot pastaslierten om te toveren. Bak ze nadien eventjes in de koekenpan, niet te lang zodat het geen moes wordt. Voeg ook de doormidden gesneden kerstomaten toe zodat ze even warmte kunnen meepakken. Kruid met peper.

Schik de courgetti op een bord, lepel er de saus met champignons over en eindig met de linzenballetjes. Werk af met kokosrasp naar wens.


Zalmcurry met kikkererwten en spinazie

21/08/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g zalmfilet
  • 150 g kikkererwten (uit blik)
  • 2 tomaten
  • 400 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 1 cm verse gember
  • 2 kl currypasta (naar keuze: rode, groene of gele)
  • 2 el vissaus
  • 200 ml kokosmelk (max. 10% vet bv. Alpro Soya kokosnoot cuisine® of Albert Heijn Bon coco kokosmelk light ®)
  • 1 el arachideolie
  • Currypoeder en mosterdzaadjes
  • Peper
 

Bereidingswijze:

Snipper de ui fijn en pers het teentje look. Schil de gember. Snij de tomaten in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.

Verhit 2 el arachideolie in een wokpan en fruit de ui glazig. Voeg nadien knoflook en currypasta toe. Rasp de gember erboven. Laat even meestoven en voeg vervolgens de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen, voeg 1 el vissaus (vervangt zout) en de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper, currypoeder en mosterdzaadjes.

Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm en kuis de spinazie. Voeg beiden nadien toe aan de curry en schep om tot de spinazie geslonken is. Laat nog een 5-tal minuten sudderen en controleer nadien of de zalm gaar is door een blokje doormidden te snijden. Schep in diepe borden en serveer warm. 

Dit gerecht kan eventueel nog aangevuld worden met een portie zilvervliesrijst of volkoren pasta.

Tip: voor een extra bite kan je de kikkererwten op voorhand roosteren in de oven. Meng de uitgelekte erwten met 2 el (sesam) olie en ras el hanout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met grof zout. Plaats ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C en roer regelmatig om.


Zomerse lichte lasagne met zalm en spinazie

04/07/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g gerookte zalm
  • 4 lasagnevellen
  • 200 g spinazie, verse en gewassen
  • 1 courgette
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 100 g ricotta
  • 25 g gemalen kaas (light)
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • Grof zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze:

Spoel de courgette en snij in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met grof zout (om het vocht te verwijderen) en zet aan de kant.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verhit 1 el olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en roerbak tot ze geslonken is. Laat het vocht eventjes uitkoken/verdampen. Voeg nadien de ricotta toe. Kruid af met peper en nootmuskaat.

Verwijder met keukenpapier het zout en vocht van de courgette. Snij de gerookte zalm in reepjes.

Bestrijk de bodem van een ovenschaal met 1 el olijfolie. Leg daarbovenop 2 vellen lasagne. Bestrijk met een laag van het ricottamengsel, Bedek met courgetteplakken en verdeel hier bovenop de helft van de gerookte zalm. Bouw verder als volgt: 2 lasagnevellen, ricottamengsel, courgetteplakken, gerookte zalm. Eindig met de resterende ricotta, verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten over de lasagne en plaats gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.


Granola-banaan taartje

04/06/2018
Ingrediënten voor 2 taartjes:

  • 40 g havermout
  • 20 g noten (ongezouten, naar keuze)
  • 1 eiwit
  • 1 el agave- of ahornsiroop (of honing)
  • 1 potje platte kaas/kwark (100 g)
  • 1/2 banaan
  • 10 g zwarte chocolade (70 % cacao)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Hak de noten grof. Meng de noten onder de havermout en voeg het eiwit en de siroop toe. Roer goed door tot je een kleverige massa krijgt.

Neem er muffinvormpjes bij. Schep een 2-tal lepels van het granolamengsel in ieder vormpje en druk goed aan tegen de rand (maak dus een kuipje, dit gaat het gemakkelijkst met je handen). Voeg eventueel nog wat extra mengsel toe indien de randen van het taartbodempje nog niet hoog genoeg komen.

Bak een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven en laat nadien even afkoelen. Haal de taartcups uit de vorm.

Vul de granolacups nu met de platte kaas en werk af met schijfjes banaan en chocoladeschilfers. Serveer onmiddellijk.

 
 

Gevulde paprika's in de oven met champignons

30/04/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote paprika’s (rood of geel)
  • 250 g champignons
  • 100 g feta kaas (light)
  • 2 eieren
  • 100 ml light room (max. 10% vet)
  • Enkele zongedroogde tomaten
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Peper, zout, gedroogde tijm en rozemarijn
 
 

Bereidingswijze:

Spoel de paprika’s. Snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Borstel de champignons schoon. Snij enkele champignons in heel fijne stukjes (als vulling) en de overige in vieren. Snij de feta in blokjes en de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Neem een ovenschaal en vet in met de olijfolie. Schik er de paprikahelften in en verdeel de (in vier gesneden) champignons ertussen. Vul de paprika’s met de feta kaas, zongedroogde tomaten en fijne stukjes champignons. Pers het teentje look en verdeel over de ovenschaal.

Neem een mengbeker en kluts er de eieren samen met de room in los. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de gevulde paprika’s.

Plaats de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven. Werk nadien af met de verse basilicumblaadjes en serveer onmiddellijk (eventueel in combinatie met bruine rijst, quinoa, een sneetje donker brood, ...).


Romige kip met paprika en courgette in de oven

10/04/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets (+ 300 g)
  • 300 g krieltjes
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 100 g maïs (uit blik)
  • 100 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 teen look
  • ½ ui
  • 100 g light roomkaas (max. 15 % vet, genre Philadelphia light, eventueel met kruiden)
  • 50 ml kippenbouillon
  • 4 el geraspte light kaas (bv. Emmentaler light)
  • 1 el vloeibare bak- en braadmargarine
  • 2 el olijfolie
  • Tijm, rozemarijn (vers of gedroogd), paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout 

Bereidingswijze:

Kruid de kipfilets met paprikapoeder en cayennepeper. Verhit 1 el vloeibare bak- en braadmargarine in een braadpan en bak de kip langs alle kanten goudbruin aan (laat korsten op een hoog vuur). Haal de kip uit de pan. Deze hoeft nog niet helemaal gaar te zijn want zal verder garen in de oven (anders wordt het te droog). Schik de kipfilets in een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes goed af onder stromend water. Neem er een 2de ovenschaal bij, schik de krieltjes erin. Sprenkel er ongeveer 1 el olijfolie over en kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout.

Snipper de ui fijn en pers het teentje look. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijst en snij in blokjes. Spoel ook de courgette, snij eerst in schijfjes en snij deze nadien nog middendoor. Laat de maïs uitlekken. Neem de braadpan er opnieuw bij, voeg 1 el olie toe en fruit er de ui in aan, voeg de look toe en nadien de paprika en courgette. Laat enkele minuten verder stoven op een zacht vuur. Voeg vervolgens maïs, tomatenblokjes, roomkaas en als laatste de kippenbouillon toe. Kruid verder af met peper en zout. Voeg de groenten bij de kipfilets in de ovenschaal en werk af met de geraspte kaas.

Plaats de 2 ovenschalen ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer nadien of de krieltjes al gaar zijn door er met een vork in te prikken. Dien onmiddellijk op.



Mini pizza’s

18/03/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2  pitabroodjes (bij voorkeur meergranen, volkoren)
  • 8 el basis pastasaus (groentesaus, uit bokaal of zelf gemaakt)
  • Groenten naar keuze: champignons, paprika, courgette, aubergine, maïs, (kers)tomaat, artisjok, rucola, …
  • Mager vlees naar keuze: hesp, bacon, filet de sax, grisonvlees, kipfilet, rundsgehakt, … of magere of vette vis naar keuze: scampi, gerookte zalm, ansjovis, tonijn, …
  • 8 el magere geraspte kaas of enkele toefjes geitenkaas
  • Kruiden naar keuze: peper, Italiaanse kruidenmix, oregano, …

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Snij de pitabroodjes doormidden en snij de groenten in fijne schijfjes/stukjes. Bestrijk de pizzabodem met de pastasaus en beleg nadien met de fijngesneden groenten. Schik er vervolgens vlees/vis op, kruid naar keuze en werk af met de gemalen kaas.

Plaats de pizza’s in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten bakken. Serveer samen met een rauwkostslaatje of een tas verse soep en geniet van jouw ‘healthy comfortfood’.

 

Mueslirepen met noten en dadels

01/03/2018

Ingrediënten voor 6 repen:

  • 90 g havermout
  • 25 g hazelnoten (of andere noten naar keuze)
  • 15 g amandelschilfers
  • 50 g dadels (ontpit)
  • 40 g agavesiroop
  • 1 el kaneel
  • 1 ei (eventueel)
  • Rasp van ½ citroen
  • 2 el water
  • 2 el zonnebloemolie (of andere olie met neutrale smaak)
Bereidingswijze:

Snij de dadels fijn en hak de noten in grove stukken. Doe de havermout, noten, dadels, amandelschilfers, kaneel en citroenrasp in een mengkom.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm in een pannetje de agavesiroop en voeg nadien olie en water toe. Meng dit door het havermengsel, roer goed om tot er een kleverige massa ontstaat.
Is het mengsel nog te droog? Voeg dan 1 ei toe voor extra binding.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Stort het mengsel hierin uit en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Zorg dat je een dikte van 1 cm bekomt en druk goed aan.
Bak het geheel 20 à 25 minuten op 200°C. Laat vervolgens afkoelen en snij in langwerpige repen.

Tip: bewaar de mueslirepen in een afgesloten potje, zo blijven zo nog eventjes houdbaar en kan je er langer van genieten.


Indonesische wok met Chinese kool en eiernoedels

25/02/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ½ Chinese kool
  • 2 wortelen
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 cm verse gember
  • 200 g kipfilet
  • 2 eieren
  • 60g eiernoedels (droog gewogen)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • ½ limoen
  • Verse koriander (naar smaak)
  • Currypoeder (naar smaak)
  • Paprikapoeder (naar smaak)
  • Grof zout
  • Peper

 

Bereidingswijze:

Verwijder eventueel de buitenste (vuile) bladeren van de Chinese kool en snipper fijn. Schil de wortel en snijd in julienne (= fijne reepjes) of haal hem door een spiraalsnijder. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij in julienne.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en haal door een pers. Snij op een andere plank de kip in fijne reepjes. Kruid met peper en curry- en paprikapoeder.

Breng water aan de kook en bereid de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kippenreepjes langs alle kanten goed aan. Haal vervolgens uit de pan en houd warm.

Bak nu de ui en look aan in dezelfde wokpan. Schil de gember en rasp hem erbij. Voeg vervolgens alle fijngesneden groenten toe. Wanneer deze wat geslinkt zijn voeg je de kip erbij. Ook de gare noedels mogen nu in de wokpan.

Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan en bak 2 spiegeleieren. Kruid met peper.

Kruid ondertussen je wokgerecht af met de ketjap manis, sojasaus, sesamolie en het sap van de limoen. Serveer de wokmengeling met een gebakken ei. Werk het ei af met grof zout en strooi enkele plukjes koriander over de wok.


Cannelloni met prei/ham vulling in tomatensaus

21/01/2018

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 30 cannelloni buisjes 
  • 200 g gekookte ham (in sneetjes)
  • 800 g tomatenstukjes (uit blik)
  • 400 g kerstomaten (vers of uit blik)
  • 6 preiwitten
  • 250 g ricotta
  • 125 g mozzarella (light)
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 10- tal ontpitte zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • Tijm en laurier
  • Peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de preiwitten zeer fijn. Doe vervolgens hetzelfde met de sneetjes ham. Verhit 1 el olijfolie in een pan en stoof de prei aan samen met enkele takjes tijm en blaadjes laurier. Laat 15 minuten zachtjes verder stoven. 

Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Snij de olijven doormidden. Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui en look aan. Voeg nadien de tomatenstukjes, de kerstomaten en de olijven toe. Laat 20 minuten zacht verder sudderen. Kruid af met peper en zout. 

Neem de pan met de gestoofde prei er opnieuw bij en verwijder tijm en laurier. Meng de hamreepjes en ricotta eronder en kruid met peper.

Verwarm de oven voor op 200°C.  Neem er vervolgens een ovenschaal bij. Vul de cannelloni buisjes met het preimengsel en schrik ze naast elkaar in de schaal. Lepel er vervolgens de tomatensaus over. 

Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de ovenschotel. 

Bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven en ... aanvallen maar. 

Tip: dit pastagerecht vergt iets meer tijd om klaar te maken. Maak daarom een dubbele portie klaar, bak ook deze af, en vries nadien in. Zonder twijfel smaakt dit je nog een 2de maal, en je spaart tijd uit. 


Havermoutcrumble met appel en bessen

08/01/2018

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 60 g havermout
  • 30 g amandelpoeder
  • 175 g bosbessen (diepvries)
  • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
  • 3 el vloeibare margarine
  • Kaneel
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de havermout met het amandelpoeder en de margarine. Roer om tot je een kruimelig deeg verkrijgt.

Meng het fruit in een aparte kom en voeg kaneel naar smaak toe.

Stort het fruit in een ovenschaal en bedek met de crumble. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk! 

PS: Dit recept is ideaal wanneer je 's ochtends wat meer tijd hebt om te ontbijten. And remember: "eat glitter for breakfast and shine all day"! 

 

Kaastaart met zomerfruit (gluten- en lactosevrij)
25/12/2017

Ingrediënten:

  • 180g glutenvrije koekjes bv. speculaas of petit beurre koekjes
  • 50g Alpro Soya® margarine bakken en braden + wat extra voor het invetten van de taartvorm
  • 650g lactosevrije verse kaas/platte kaas/kwark/mascarpone bv. Dilea® verse kaas en/of Alpro Soya® Go on
  • 100g lactosevrij volle room (moet op te kloppen zijn) bv.  Dilea® volle room
  • 80g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 250g bosbessen
  • 100g aardbeien
  • 1 vanillestok
  • 1 limoen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm/springvorm in.

Plet de koekjes en smelt de margarine. Meng de koekjeskruimels onder de gesmolten margarine. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taartvorm. Druk goed aan en zet in de koelkast.

Klop ondertussende platte kaas of ander lactosevrij alternatief samen met de rietsuiker en de eierdooiers tot een smeuïge massa.

Voeg de vanillezaadjes, de limoenschil en twee eetlepels limoensap toe. Meng alles onder elkaar.

Klop de eiwitten stijf en in een andere kom de room. Schep dit voorzichtig onder het kaasmengsel.

Neem de taartbodem erbij en leg er een deel van de bosbessen en aardbeien (in stukken gesneden) op. Schep vervolgens de kaasvulling erover en zet de taart ongeveer 45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin gekleurd is.

Laat de taart afkoelen en versier met de rest van de bosbessen

 

Havermoutpannenkoeken met appel en kaneel
19/12/2017

Ingrediënten voor 2 personen (6 pannenkoekjes):
- 100 ml halfvolle melk of plantaardige melk (bv. sojamelk)
- 60 g havermout
- 2 appels, in blokjes gesneden
- 1 ei
- 1 koffielepel bakpoeder
- Snuifje zout
- Snuifje kaneel

Bereidingswijze:
Mix de havermout fijn in de blender.
Splits het ei. Houdt het eiwit even aan de kant en voeg de eierdooier toe aan het havermeel. Voeg daarna ook melk, bakpoeder, zout en kaneel toe aan het havermengsel. Mix alles goed door en laat het beslag even rusten. Klop ondertussen het eiwit stijf en spatel het daarna onder het beslag.
Zet een pan op hoog vuur en doe er een koffielepeltje vetstof op. Bak nu kleine pannenkoekjes en stoof daarna de appeltjes aan in dezelfde pan. Serveer de pannenkoekjes met de appel. Heb je graag een iets zoetere smaak? Dresseer de pannenkoek dan eventueel met een eetlepel honing, stroop of confituur.

Smakelijk!

 
 

Granola 

16/12/2017

Ingrediënten:

  • 400 g havervlokken (= havermout)
  • 100 g ongezouten noten (hazelnoten, pecannoten, walnoten,..), in grove stukken
  • 4 el sesamzaad, lijnzaad, ...
  • 4 el pompoenpitten
  • 2 el gedroogde cranberries, rozijnen, abrikozen, ...
  • 2 el banenchips, in grove stukken
  • 1 el kaneel en/of speculaaskruiden
  • 3 el honing
  • 3 el vloeibare bak- en braadmargarine

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet de havervlokken in een mengkom en meng er de noten, zaden, pitten en kruiden onder. Voeg de margarine samen met de honing en 4 el water toe aan het mengsel. Roer goed om. Stort uit op de bakplaat.

Bak het mengsel gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Roer een 3-tal keer om tijdens het bakken voor een krokanter eindresultaat.

Laat afkoelen, meng met de gedroogde vruchten en bananenchips en bewaar in luchtledige potten.  

TIP: granola vormt een perfecte basis voor een gezond ontbijt. Combineer dit met een portie yoghurt, platte kaas of melk en voeg vers (of diepvries) fruit naar keuze toe.


Chili con carne
11/12/2017
Eén van de ingrediënten van deze chili con carne zijn kidneybonen. Deze horen thuis onder de groep van peulvruchten, welke we zien als vleesvervangers. Bonen, linzen, kikkererwten, ... zijn o.a. goede bronnen van eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Bovendien zijn peulvruchten goedkoop en is de productie ervan veel minder belastend voor het milieu i.v.m. de productie van vlees. Probeer deze regelmatiger op het menu te zetten. Eventueel in combinatie met een kleinere hoeveelheid vlees, zoals in dit recept wordt gedaan.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g rundsgehakt (= américain natuur = mager gehakt)
  • 125 g kidneybonen (uit blik)
  • 1 sjalot
  • 1/2 teentje look
  • 1 stengel selder
  • 2 wortelen
  • 1 paprika
  • 1/2 rode chilipeper
  • 100 g maïs (uit blik)
  • 100 g erwtjes (diepvries)
  • 200 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vloeibare bak- en braadmargarine
  • 125 ml rode wijn
  • snuifje paprika-, komijn- en kaneelpoeder
  • 1/4 bussel verse koriander
  • enkele takjes tijm en blaadjes laurier

 

Bereidingswijze:
Zet een grote stoofpot op het vuur. Snipper de sjalot fijn en plet de look. Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel olijfolie en voeg nadien ook de geperste look toe. Zet het vuur zachter en spoel ondertussen de overige groenten.
Schil de selder en wortelen met een dunschiller en snij in blokjes. Voeg de groenten toe aan de stoofpot. Versnij nadien de paprika alsook tot blokjes. Halveer de chilipeper en verwijder de zaadjes als je niet houdt van een pikante smaak. Snij het vervolgens in piepkleine stukjes. En voeg samen met de paprika toe aan de andere groenten en laat zo'n 10-tal minuten op een zacht vuur verder sudderen.
Verhit ondertussen 1 el olijfolie en 1 el vloeibare bak-en braadmargarine samen in een braadpan. Voeg het gehakt toe en zorg dat er geen grote brokken vlees meer overblijven. Kruid naar smaak met paprika-, komijn- en kaneelpoeder. Voeg tot slot enkele takjes tijm en blaadjes laurier toe en overgiet met de rode wijn. Laat gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de alcohol kan verdampen.
Voeg het vlees toe aan de kookpot met groenten. Ook de kidneybonen, maïs, erwtjes en tomatenblokjes mogen nu mee in de pot. Laat dit alles minstens 45 minuten verder garen op het vuur en kruid nadien bij naar smaak. Verwijder tijm en laurier en werk af met verse blaadjes koriander.
Chili con carne wordt klassiek gegeten met rijst, kies in dat geval voor bruine rijst. Maar ook quinoa of couscous kunnen perfect ter vervanging. Of wat dacht je van een volkoren wrap/tortilla met een vulling van chili con carne. Keuze genoeg dus!
Eet smakelijk.

TIP: dit gerecht kan perfect ingevroren worden. Maak dus gerust een dubbele portie klaar. Zo heb je slechts 1x werk en kan je er 2x van genieten.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.